TAYFUN

Jelentése: forgószél

A TAYFUN kompakt tárcsa esetében a tárcsalapok egyenként, rugós felfüggesztéssel vannak felszerelve a tengelyre. A rugós felfüggesztéses rendszer fokozott tartósságot, üzemidőt és nagyobb erőkifejtést biztosít, továbbá könnyen karbantartható. Annak érdekében, hogy Ön felső rétegben kis mélységben tudja megmunkálni a talajt, a TAYFUN modellű Azim kompakt tárcsát ajánljuk. A gép javasolt megmunkálási mélysége, a talaj felső szintjétől számítva, 10-15 cm. A berendezés fogazott tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozzák a lazítás és a magágy-előkészítés hatékonyságát. Azonban a legnagyobb előny a csökkentett energiafogyasztás és a magasabb munkasebesség, mely, a vontató teljesítményétől függően, 10-15 km/h körül alakul.

A gép másik nagy előnyét a hátsó rögtörő henger jelenti, mely megművelés után lenyomja talajt, hogy így a nedvesség a talajban maradjon; egyúttal mindez elősegíti a termőföld-felszín egyenletességének megtartását.

A szögben beállított tárcsák és a berendezés intelligens kialakítása lehetővé teszi a 10-15 km/h sebességű munkavégzést erősen tarlós és kemény talajfelület esetén is, a normál súlyú tárcsás boronákhoz képest alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett. A vázszerkezet és a tárcsalapok kialakításának eredményeképpen a lapok közti távolság miatt akár extrém sáros körülmények között is lehetséges a munkavégzés, hiszen a megnövelt távolságnak köszönhetően nem tud beragadni a sár a lapok közé.

A TAYFUN kompakt tárcsa 3-pontos felfüggesztéses, illetve vontatásos változatban állnak rendelkezésre az igényeknek megfelelően. A gép 56 cm-es, illetve 61 cm-es tárcsalapokkal áll rendelkezésre igény szerint.