POYRAZ

Jelentése: Északkeleti szél

A POYRAZ kompakt tárcsa 51/56 cm átmérőjű tárcsalapokkal van felszerelve, melyek egyenként 4 darab 35 mm-es gumiágyon fekszenek fel a tengelyre.

Annak érdekében, hogy Ön felső rétegben kis mélységben tudja megmunkálni a talajt, a POYRAZ kompakt tárcsákat ajánljuk. A gép javasolt megmunkálási mélysége, a talaj felső szintjétől számítva, 5-10 cm. A gép csipkés tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozzák a lazítás és a vetemény előkészítés hatékonyságát, azonban a legnagyobb előny a csökkentett energiafogyasztás és a nagyobb munkasebesség, mely, a vontató teljesítményétől függően, 10-15 kmh körül alakul.

A gép másik nagy előnyét a rögtörő henger jelenti, mely megművelés után - hengeropciótól függően - lenyomja, elsimítja, bekeveri a szármaradványokat a talajba, hogy ezáltal a nedvesség a talajban maradjon; egyúttal mindez elősegíti a termőföld-felszín egyenletességének megtartását. A vázszerkezet és a tárcsalapok kialakításának eredményeképpen a lapok közti távolság miatt akár extrém sáros körülmények között is lehetséges a munkavégzés, hiszen a megnövelt távolságnak köszönhetően nem tud beragadni a sár a lapok közé.

Kínálatunkban 4 féle hengeropció van, melyek mindegyike hidraulikus felcsukással is rendelhető. A POYRAZ kompakt tárcsák 3-pontos felfüggesztéses, illetve vontatásos változatban állnak rendelkezésre az igényeknek megfelelően.