LODOS

Jelentése: Délnyugai szél

A LODOS kompakt tárcsa 56/61 cm átmérőjű tárcsalapokkal van felszerelve igény szerint, melyek egyenként 4 darab 40 mm-es gumiágyon fekszenek fel a tengelyre.

Annak érdekében, hogy Ön a felső rétegben kis mélységben tudja megmunkálni a talajt, a LODOS típusú kompakt tárcsát ajánljuk. A gép javasolt megmunkálási mélysége, a talaj felső szintjétől számítva, 5-10 cm. A berendezés fogazott tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozzák a lazítás és a vetemény-előkészítés hatékonyságát. A legnagyobb előny a csökkentett energiafogyasztás és a magasabb munkasebesség, mely a vontató teljesítményétől függően, 10-15 km/h körül alakul. A vázszerkezet és a tárcsalapok kialakításának eredményeképpen a lapok közti távolság miatt akár extrém sáros körülmények között is lehetséges a munkavégzés, hiszen a megnövelt távolságnak köszönhetően nem tud beragadni a sár a lapok közé.

A gép másik nagy előnyét a hátsó rögtörő henger jelenti, mely megművelés után lenyomja a talajt, hogy így a nedvesség a talajban maradjon; egyúttal mindez elősegíti a termőföld-felszín egyenletességének megtartását.

A LODOS kompakt tárcsák 3-pontos felfüggesztéses, illetve vontatásos változatban állnak rendelkezésre az igényeknek megfelelően.