KARAYEL

Jelentése: Földközi tengeri szél

A KARAYEL kompakt tárcsa 71 cm átmérőjű tárcsalapokkal van felszerelve, melyek egyenként 4 darab 50 mm-es gumiágyon fekszenek fel a tengelyre. Annak érdekében, hogy Ön felső rétegben kis mélységben tudja megmunkálni a talajt, a KARAYEL kompakt tárcsákat ajánljuk. A gép javasolt megmunkálási mélysége, a talaj felső szintjétől számítva, 5-10 cm. A gép csipkés tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozzák a lazítás és a vetemény előkészítés hatékonyságát, azonban a legnagyobb előny a csökkentett energiafogyasztás és a nagyobb munkasebesség, mely, a vontató teljesítményétől függően, 10-15 km/h körül alakul.

A gép másik nagy előnyét a rögtörő henger jelenti, mely megművelés után - hengeropciótól függően - lenyomja, elsimítja, bekeveri a szármaradványokat a talajba, hogy ezáltal a nedvesség a talajban maradjon; egyúttal mindez elősegíti a termőföld-felszín egyenletességének megtartását. A vázszerkezet és a tárcsalapok kialakításának eredményeképpen a lapok közti távolság miatt akár extrém sáros körülmények között is lehetséges a munkavégzés, hiszen a megnövelt távolságnak köszönhetően nem tud beragadni a sár a lapok közé.

Kínálatunkban 4 féle hengeropció van, melyek mindegyike hidraulikus felcsukással is rendelhető. A KARAYEL kompakt tárcsák 3-pontos felfüggesztéses, illetve vonatásos változatban állnak rendelkezésre az igényeknek megfelelően.