EKOTIP

A EKOTIP kompakt tárcsa 51/56 cm átmérőjű tárcsalapokkal van felszerelve, melyek egyenként 4 darab 35 mm-es gumiágyon fekszenek fel a tengelyre. Az EKOTIP tárcsák nagy előnye, hogy könnyített kivitelű vázának köszönhetően már akár 75-80 lóerőtől alkalmazható, így a kisebb gazdaságok számára is elérhetővé teszi a kompakt tárcsa előnyeit, mindezt jutányos áron.

A gép javasolt megmunkálási mélysége, a talaj felső szintjétől számítva, 5-10 cm, csipkés tárcsákkal van felszerelve, melyek fokozzák a lazítás és a vetemény előkészítés hatékonyságát, azonban a legnagyobb előny a csökkentett energiafogyasztás és a nagyobb munkasebesség, mely, a vontató teljesítményétől függően, 10-15 km/h körül alakul.

A gép másik nagy előnyét a rögtörő henger jelenti, mely megművelés után - hengeropciótól függően - lenyomja, elsimítja, bekeveri a szármaradványokat a talajba, hogy ezáltal a nedvesség a talajban maradjon; egyúttal mindez elősegíti a termőföld-felszín egyenletességének megtartását. A vázszerkezet és a tárcsalapok kialakításának eredményeképpen a lapok közti távolság miatt akár extrém sáros körülmények között is lehetséges a munkavégzés, hiszen a megnövelt távolságnak köszönhetően nem tud beragadni a sár a lapok közé.

Kínálatunkban 4 féle hengeropció van, melyek mindegyike hidraulikus felcsukással is rendelhető. Az EKOTIP kompakt tárcsák 3-pontos felfüggesztéses, illetve vontatásos változatban állnak rendelkezésre az igényeknek megfelelően.